burger

Триває відновлення звільненої від ворога Донеччини

Опубліковано 8 Жовтня 2022 року, о 18:19

У деокуповані міста та села регіону поступово повертається життя. На сьогодні в Донецькій області звільнено 40 населених пунктів у Лиманській і Святогірській територіальних громадах. Там розпочато відновлення інфраструктури, тривають стабілізаційні заходи.

Наразі обстежуються зруйновані будинки та здійснюється пошук їх власників. Зазначимо, що лише у Святогірську виявили понад 260 таких будівель.

У селах Хрестище та Маяки поновлюють електропостачання. В місті Святогірськ ведуться роботи по відновленню мобільного зв’язку.

Почала активно надходити гуманітарна допомога населенню: від місцевої влади, ЮНІСЕФ, Товариства Червоного Хреста України. Це, зокрема, продукти, предмети гігієни, прилади для обігріву приміщень.

Тривають нарахування соціальних виплат населенню. У звільнених містах Лиман і Святогірськ, а також у селищі міського типу Ярова Донецької області відновлено виплату пенсій. З моменту деокупації Пенсійний фонд України через Укрпошту вже видав понад 8 млн гривень.

Крім того, здійснюється виплата одноразової допомоги від Товариства Червоного Хреста України. Лише за останні 3 дні вказана гуманітарна організація виплатила місцевим жителям більш як 700 тис. гривень.