burger

На звільнених територіях Донеччини, Луганщини, Харківщини та Херсонщини відновлюють роботу органи Пенсійного фонду України

Опубліковано 10 Жовтня 2022 року, о 14:12

В Україні триває виплата пенсій за жовтень, в тому числі, на звільнених територіях. Станом на 10 жовтня на виплати пенсій у Донецькій, Луганській, Харківській та Херсонській областях спрямовано 4,4 млрд гривень. Виплати проводяться як через Укрпошту, так і через банки.

На виплати пенсіонерам звільненої Донеччини виділено 1,7 млрд грн. Після отримання дозволу місцевої влади там плануються виїзні прийоми громадян у місті Святогірськ та селищі Ярова Лиманської громади.

На звільненій Луганщині на пенсійні виплати через уповноважені банки спрямовано 0,6 млрд грн. Укрпошта поки що не має можливості виплачувати там пенсії.

В Харківській області з жовтня відновлено технічну можливість доставляти та виплачувати пенсії у 18 населених пунктів Ізюмського та Чугуївського районів. Так, у вересні відновили роботу 7 сервісних центрів ГУ Пенсійного фонду України у містах Балаклія, Ізюм, Барвінкове, Вовчанськ, а також в селищах Чкаловське, Шевченкове, Великий Бурлук.

На звільненій Херсонщині Укрпошта має можливість доставляти пенсії у 45 населених пунктів Бериславського району. Наразі здійснюються заходи щодо відновлення роботи 3 сервісних центрів ГУ Пенсійного фонду України в селищах Високопілля, Нововоронцовка та Велика Олександрівка. Раніше було проведено виїзні прийоми громадян в Кочубеєвській та в Нововоронцовській територіальних громадах.