burger

Звільнена Херсонщина: мешканці отримують грошову допомогу, світло, зв’язок і медобслуговування

Опубліковано 10 Жовтня 2022 року, о 17:30

Минулого тижня Збройні Сили України звільнили близько 2,5 тисячі квадратних кілометрів територій Херсонської області. Наразі деокуповані території поступово повертаються до життя.

У Нововоронцовській лікарні відновлено електропостачання. В селі Нова Калуга полагоджено майже 40 км ліній підстанції «Апостолове – Високопілля».

В селищі Новомиколаївка запрацювало мобільне покриття Київстар. У Хрещенівці обстежили телекомунікації, зв’язок також незабаром з’явиться.

Окрім цього, мешканці звільнених територій отримують виплати від Червоного Хреста. Зокрема, разову допомогу виплатили мешканцям Нововоронцовки на загальну суму понад 330 тис. грн.

Вистачає роботи і спеціальним службам. ДСНС продовжує ліквідовувати пожежі в районах Нової Калуги, Нововоронцовки та Великоолександрівки. Піротехнічні підрозділи виявили та знешкодили понад 500 вибухонебезпечних об’єктів.

Нагадаємо, за сприяння Мінреінтеграції мешканці звільненої Херсонщини отримають 6 тисяч печей-«буржуйок» та необхідну кількість дров для обігріву.