burger

Ірина Верещук: Дякуємо Брюсселю за подальшу підтримку українських переселенців

Опубліковано 16 Жовтня 2022 року, о 14:24

Під час прямого включення на телеканалі «1+1» Віцепрем’єрка Ірина Верещук подякувала Єврокомісії за продовження дії статусу біженця нашим співгромадянам, які наразі перебувають в країнах Євросоюзу.

Після поступового звільнення окупованих територій українці поволі повертаються додому. Однак, виїзд з ЄС на тривалий час позбавляє їх певних прав та пільг. На початку тижня Європейська комісія владнала це питання і оголосила про рішення продовжити дію Директиви тимчасового захисту до березня 2024 року.

«Вдячна Брюсселю за такий крок. Тепер наші люди можуть спокійно повернутися в Україну, пересвідчитися, що з майном, вирішити сімейні справи і при цьому не втратити пільги на транспорт, проживання та можливість медичного забезпечення в країнах Євросоюзу», – зауважила посадовиця.

Нагадаємо, після початку повномасштабного російського вторгнення країни ЄС запустили Директиву про тимчасовий захист українських біженців. Це спрощена процедура отримання відповідного статусу, що не потребує довготривалих оформлень.