burger

Формалізовано роботу координаційного штабу, який допомагатиме у поверненні з ТОТ і рф через треті країни українців, – рішення Уряду

Опубліковано 18 Жовтня 2022 року, о 17:35

Сьогодні Уряд підтримав ініціативу Мінреінтеграції та своїм рішенням створив Координаційний штаб з питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованих територій через територію третіх країн в Україну. Його очолила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

До основних завдань штабу пропонується віднести:

1) координацію діяльності органів влади з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ на територію третіх країн;

2) сприяння громадянам України, які виїхали з ТОТ і знаходяться на території третіх країн без відповідних документів, в отриманні та відновленні документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України (зокрема, посвідчення на повернення в Україну);

3) організацію евакуації в Україну громадян, які виїхали з ТОТ на територію третіх країн і потребують допомоги у поверненні в Україну.

Наразі опрацьовується можливість розширення повноважень консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії, а також запровадження експериментального проєкту щодо оформлення ДМС на території України посвідчення особи на повернення в Україну.