burger

Росіяни, які незаконно всиновили українських дітей обов‘язково будуть покарані. Росія вчиняє злочин геноциду, який не має строку давності

Опубліковано 18 Жовтня 2022 року, о 18:45

Мінреінтеграції тісно співпрацює з Міжнародним кримінальним судом (МКС) у питанні незаконного усиновлення росіянами викрадених українських дітей.

Сьогодні, 18 жовтня, відбулася зустріч сторін для обміну інформацією.

Представник МКС повідомила, що їхня команда вже отримала від правоохоронних органів України доступ до матеріалів наявних кримінальних справ і займається систематизацією даних про такі випадки.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук наголосила, що співпраця України з Міжнародним кримінальним судом – важливий крок у притягненні до відповідальності  росіян, які незаконно всиновлюють українських дітей.

«Ви станете співучасниками злочинів. Ми уже маємо прізвища тих росіян, які це роблять. Вони нестимуть за це відповідальність!» – попередила вона.

Нагадаємо, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей-сиріт на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це НІБ через цілодобову гарячу лінію 16-48 та Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: (050) 562-03-13. Або – на портал «Діти війни».