burger

Закарпаття отримало понад 1 тисячу ліжок для розміщення ВПО

Опубліковано 19 Жовтня 2022 року, о 11:10

За сприяння Уряду Польщі та Мінреінтеграції для 28 нещодавно облаштованих локацій компактного розміщення ВПО в Закарпатській області передано 1050 розкладних ліжок із матрацами.

Також ліжка направлять у місця розселення особливо вразливих категорій, зокрема багатодітних сімей, осіб з інвалідністю, літніх людей.

Своєю чергою, вантажні автомобілі для доставки гуманітарної допомоги надала українська міжнародна група компаній з логістики «Нова пошта».

Закарпаття – один з опорних регіонів по розміщенню внутрішніх переселенців. Вже в перші тижні від початку повномасштабного вторгнення він прихистив близько 400 тисяч громадян. На сьогодні там проживають понад 123 тисячі ВПО.

Мінреінтеграції висловлює подяку Уряду Польщі та українському бізнесу за допомогу та підтримку внутрішніх переселенців.

Якщо ви – внутрішньо переміщена особа, що шукає прихистку на Закарпатті, звертайтесь на гарячу лінію Гуманітарного штабу Закарпатської ОВА за телефоном: +38 (096) 284-33-68.

Якщо у вас виникли проблеми чи запитання щодо внутрішнього переміщення, вам також допоможуть оператори цілодобової гарячої лінії Мінреінтеграції з кризових питань: 15-48. Або – гарячої лінії офісу Уповноваженого з питань ВПО: + 38 (066) 813-62-39.