burger

Тривають виплати пенсій на звільнених територіях Донеччини, Луганщини, Харківщини та Херсонщини

Опубліковано 24 Жовтня 2022 року, о 16:27

Станом на сьогодні на виплати пенсій у Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях спрямовано 11,2 млрд гривень. Виплати проводяться як через Укрпошту, так і через уповноважені банки.

Зокрема, на виплати пенсіонерам зі звільнених регіонів Донеччини виділено 4,6 млрд гривень. У містах Святогірськ і Лиман, селищі Ярова, в селах Яцківка та Лозове вже проведено виїзні прийоми громадян.

На деокупованій Луганщині на пенсійні виплати через уповноважені банки спрямовано 1,8 млрд гривень. Укрпошта поки що не має технічної можливості проводити там виплати.

У Херсонській області в жовтні національний оператор поштового зв’язку відновив можливість доставляти пенсії у 72 звільнені населені пункти. Раніше було проведено виїзні прийоми громадян у Кочубеївській і Нововоронцовській територіальних громадах, минулого тижня – у селищі Велика Олександрівка.

Наприкінці минулого тижня у Великій Олександрівці відновило роботу перше у регіоні стаціонарне відділення Укрпошти. Воно стане опорним, на базі якого працюватиме пересувне для обслуговування найближчих населених пунктів. До середини листопада Укрпошта планує відкрити стаціонарні відділення ще у 5 населених пунктах Херсонщини.

Нагадуємо, в Харківській області на початку жовтня було відновлено технічну можливість доставляти та виплачувати пенсії у 18 населених пунктах Ізюмського та Чугуївського районів. Так, у вересні відновили роботу 7 сервісних центрів ГУ Пенсійного фонду України в містах Балаклія, Ізюм, Барвінкове, Вовчанськ, селищах Чкаловське, Шевченкове, Великий Бурлук.