burger

Напередодні зими нещодавно звільнені території потребують допомоги міжнародних організацій

Опубліковано 27 Жовтня 2022 року, о 14:15

Генератори, обігрівачі, будматеріали – лише невеликий перелік найнеобхіднішого у  щойно звільнених від окупантів містах та селах. Зараз у вцілілих будівлях шкіл, дитячих садочків, лікарень обладнуються пункти обігріву та місця компактного проживання для людей, що втратили домівки. До прикладу, у Святогірську на Донеччині обладнують два таких пункти: в приміщенні госпіталю та школи. В Лимані – три.

Як у короткі строки доставити на звільнені території все необхідне? Це питання вирішувалось на нараді під головуванням Віцепрем’єрки України Ірини Верещук.

В ній взяли участь представники  міжнародних організацій: Товариства Червоного Хреста України, ЮНІСЕФ, МОМ, ООН, Всесвітньої продовольчої програми, УВКБ, OCHA, Карітас України.  Своєю чергою очільники обласних військових адміністрацій Харківщини, Луганщини, Херсонщини та Донеччини озвучили потреби.

Зокрема, йдеться про декілька тисяч буржуйок та генераторів різної потужності. Про десятки тисяч обігрівачів, сотні тисяч електроковдр. Необхідні також великі об’єми будматеріалів, щоб встигнути законсервувати зруйновані будівлі. Також для поновлення дахів потрібен шифер.

Міжнародні організації вже найближчим часом  сформулюють свої реальні пропозиції.

«Мінреінтеграції виступає зв’язуючою ланкою між  міжнародними організаціями та регіонами, що потребують реагування. Ми зсередини знаємо ситуацію і б’ємо на сполох. Зараз люди, які залишились жити на звільнених територіях, потребують нашого гуманітарного реагування. Дякую керівникам ОВА за швидкість у підготовці запитів і організацію процесів на місцях. Також дякую нашим міжнародним партнерам за небайдужість!» – наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.