burger

Урядова команда сьогодні побувала на Київщині

Опубліковано 27 Жовтня 2022 року, о 21:26

Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук відвідала Бучанський район на Київщині. Там зареєстровано десятки тисяч ВПО. Багато людей перемістилися з дітьми та маломобільними членами родини.

Напередодні на гарячу лінію Мінреінтеграції не один раз надходили сигнали, що в Бучанському районі близько 600 переселенців не отримують виплати допомоги від держави.

Урядовці зустрілися з ВПО, поспілкувалися з працівниками районного Управління соцзахисту та оцінили умови їхньої роботи.

Варто зазначити, що Бучанський район постраждав від окупації чи не найбільше. Було знищено будівлю Управління соцзахисту – разом з усіма архівами.

Після відновлення роботи співробітникам довелось починати з нуля у тимчасово пристосованому приміщенні Центру дитячої творчості. Бракувало персоналу, не було якісного зв’язку та інтернету.

Втім, під час поїздки урядовці побачили: ситуація вже налагоджується. І  найближчим часом виплати ВПО будуть нараховані та надійдуть людям.

«Коли дуже хочеться, завжди робиться. Дякую обласній військовій адміністрації. Швидко сформували колектив і почали роботу. І навіть інтернет налагодили. Працюють лише декілька днів, але прогрес відчутний. Керівниця на своєму місці. Обіцяють закрити всі питання по виплатах протягом 2-3 тижнів. Ну не можна не платити людям соцвиплати через проблеми типу «немає людей» або «слабкий інтернет». Бо навіщо тоді влада?» – відкоментувала Віцепрем’єрка Ірина Верещук в своєму телеграм-каналі враження від поїздки.