burger

Триває евакуація з небезпечних регіонів, щойно звільнених територій та ТОТ

Опубліковано 28 Жовтня 2022 року, о 19:00

Починаючи з серпня, зі згаданих регіонів загалом виїхало близько 130 тис. громадян.

При цьому, в межах обов’язкової евакуації з Донецької області за цей період виїхали понад 26 тис. людей. З них більш, ніж 4 тис. дітей, і понад 1,6 тис. маломобільних осіб.

Водночас зі звільнених від окупантів територій Харківської області, де напередодні зими поки не можливо відновити системи життєзабезпечення, виїхали більше 21 тис. громадян.

Як і раніше, прагнуть евакуюватись мешканці тимчасово окупованих територій. Але це зробити дедалі важче: загарбники чинять численні перепони. Всіляко намагаються не випускати українців, щоб використати у якості «гарматного м’яса» та «живого щита».

Останніми днями з ТОТ змогли евакуюватись лише близько тисячі громадян. Тоді як від початку серпня їх виїхало близько 82 тисяч.

Нагадаємо, загалом, з 24 лютого з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів евакуювалось декілька мільйонів українців. Держава дбає про переселенців та продовжує підтримувати їх як власними силами, так і з залученням міжнародних гуманітарних організацій. Зокрема, за їх допомогою напередодні зими облаштовуються багаточисельні місця компактного проживання, що розташовані в безпечних регіонах країни.

Нагадаємо, повідомити про бажання евакуюватися можна за допомогою чат-боту – Minre_1548_Help_Bot чи подзвонивши на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48. Для дзвінків з ТОТ через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер +38(096)078-84-33.