burger

Мінреінтеграції шукає можливості спростити доступ до освіти молоді з ТОТ та особливо небезпечних регіонів

Опубліковано 29 Жовтня 2022 року, о 10:00
тня 2022 року, о 10:00

Запроваджена цьогоріч особлива процедура вступу до українських вишів через проведення онлайн-співбесіди допомогла влаштуватися на навчання молоді з ТОТ і особливо небезпечних територій. Але звернення на гарячу лінію Мінреінтеграції свідчать про те, що таке нововведення вирішило не всі проблеми.

До прикладу, відсутній єдиний порядок вступу та його умови для тих, хто не зміг отримати або втратив паспорт громадянина України.

Відтак, Мінреінтеграції пропонує винести на фахове обговорення питання про те, як провести ідентифікацію вступника за відсутності паспорта, як підтвердити освіту, здобуту на ТОТ тощо. Очевидною є також потреба втілити єдину процедуру вступу для мешканців ТОТ та особливо небезпечних регіонів, а також отримання документа про загальну середню освіту в онлайн-форматі.

Для того, щоб молоді люди легше орієнтувалися, важливо напрацювати дорожню карту з покроковим алгоритмом дій, а також – провести широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію.

Вирішення цих питань можливе за координації Мінреінтеграції та у співпраці з МОН та ДМС. І дозволить вступникам та випускникам повною мірою використати можливості для навчання й подальшого працевлаштування.