burger

З російського полону повернулись ще 52 українських захисники

Опубліковано 29 Жовтня 2022 року, о 18:14

Серед звільнених ті, хто був полонений окупантами в Маріуполі на Азовсталі, на Харківщині, Донеччині, у Бучі на Київщині, на острові Зміїний та на ЧАЕС, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Обмін відбувся спільними зусиллями ОП, ГУР, МОУ, СБУ.

Цього разу вдалося повернути додому бійців Збройних Сил України, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби, Територіальної оборони, Національної гвардії, а також цивільних.

У результаті обміну на рідну землю повернулися солдати та офіцери, матроси, медики. Наймолодшому звільненому нещодавно виповнилося 19 років, найстаршому – 56.

Згідно з рішення Уряду, НІБ координує першочергові заходи із забезпечення соцзахисту звільнених оборонців.

Це не лише процес зустрічі та оперативний зв’язок з їхніми близькими. Це також забезпечення речами найпершої необхідності, сприяння у поновленні особистих документів та банківських карток, медичний супровід, гарантована правова допомога та багато іншого. Все це під координацією НІБ здійснюють конкретні відповідальні відомства.

Найближчим часом визволені воїни пройдуть курс реабілітації, адаптації та лікування.

Триває робота над наступними обмінами. Україна робить усе, щоб повернути всіх своїх оборонців, належним чином їх зустріти, підтримати, допомогти відновитися.