burger

Ірина Верещук розповіла, де зараз чекають на евакопотяги з небезпечних регіонів

Опубліковано 3 Листопада 2022 року, о 10:30

Населення, що евакуюється з прифронтових зон, а також територій, які були щойно звільнені, приймають в багатьох регіонах. Наразі це Тернопільщина, Полтавщина, Львівщина, Закарпаття, а також Кіровоградська область, розповіла Віцепрем’єрка України Ірина Верещук під час одного з телеефірів.

«В цих та інших регіонах готові прийняти людей, що евакуюються, та розмістити на зиму, – зазначила посадовиця. – Ми забезпечуємо безкоштовні евакуаційні потяги, розселення, продукти харчування, медичний супровід. І найголовніше – стартовою допомогою готівкою: 2 тис. грн для дорослого, 3 тис. грн – для дитини чи людини з інвалідністю. Люди отримують гроші просто в дорозі, в потягах чи на пероні, куди вони прибувають. На сьогодні ми виплатили вже 75 млн грн. Ми дуже вдячні громадянам, які дослухалися і виїжджають на зиму у безпечні місця, щоб не наражати на небезпеку свої сім’ї, дітей, маломобільних людей!» – наголосила Ірина Верещук.

Нагадаємо, з організацією евакуації допомагає спеціальний чат-бот . Також можна звернутись на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48. Для дзвінків з ТОТ через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер +38(096)078-84-33.