burger

Психоневрологічний інтернат на Київщині отримав від міжнародних донорів необхідну гуманітарну допомогу

Опубліковано 3 Листопада 2022 року, о 18:09

Сьогодні Віцепрем’єрка України Ірина Верещук спільно з головою Київської обласної військової адміністрації Олексієм Кулебою та представниками міжнародних донорських організацій відвідала Бородянський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням.

Цей заклад, в якому перебувають 355 пацієнтів та 254 працівники, навесні пережив декілька тижнів російської окупації та екстрену евакуацію по гуманітарному коридору. Щоб врятуватися, працівники інтернату змушені були встигнути разом з пацієнтами зібратися під стволами кадирівських автоматів та добігти до евакуаційних автобусів за 40 хвилин.

Окупанти пограбували заклад, потрощили майно. Втім, попри все – вже влітку він відновився та запрацював. Повернулись пацієнти. Зараз інтернат готується до зими. Отже, гуманітарна допомога, яку доставили сьогодні урядова команда та донори, виявилась більш ніж доречною. Це теплий одяг, білизна, предмети гігієни та багато інших необхідних речей.

«Щиро дякую міжнародним донорським організаціям, що ви зараз з нами поруч, щодня підставляєте плече. Це справжнє волонтерство – без пафосу, піару, гучних заяв. Саме такими справами і наближається наша спільна Перемога!» – заявила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.