burger

Ірина Верещук – до німецького народу: «Нам потрібно вижити й перемогти!»

Опубліковано 4 Листопада 2022 року, о 12:42

Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук звернулася до народу Німеччини із закликом підтримати українських переселенців, які наразі знаходяться в цій країні. Її слова цитує німецьке видання WELT.

«Німеччина прихистила багатьох наших співгромадян, які через війну вимушені шукати безпеки у Європі. Передовсім це стосується жінок, дітей і людей похилого віку. Я прошу німецький народ підтримати їх, допомогти їм», – закликала посадовиця.

Вона пояснила, що після низки невдач на полі бою кремль змінив тактику й наразі б’є по цивільній інфраструктурі, а надто – по електропідстанціях та інших об’єктах енергозабезпечення. Тим самим демонструє залежність Європи від енергоносіїв.

Ірина Верещук закликала Німеччину не піддаватись на заклики купувати дешевий російський газ.

«Коли потрібно зробити вибір – хліб чи свобода – можна звичайно прийняти рішення на користь дешевого путінського газу чи нафти. Але насамперед треба пам’ятати: той, хто обирає хліб замість свободи, зрештою не отримає ані хліба, ані свободи. Росія хоче всіх нас перетворити на рабів. А хто не скориться – знищити. Ми цього ніколи не допустимо. Війна може й має закінчитися лише нашою з вами перемогою», – резюмувала віцепрем’єрка.