burger

Ірина Верещук: «Те, як ми з вами пройдемо цю зиму, має геополітичне значення, це матиме значення на багато років уперед»

Опубліковано 4 Листопада 2022 року, о 14:18

Вчора, 3 листопада, відбулась Координаційна зустріч між Урядом України з одного боку й структурами ООН та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) з іншого боку.

Під час заходу Віцепрем’єрка Ірина Верещук окреслила побажання української сторони щодо діяльності міжнародних гуманітарних операторів в Україні.

«По-перше, треба зробити ухил на масовані операції. Тобто поменше точкових, побільше масованих операцій з гуманітарного реагування. По-друге, максимально спростити ваші внутрішні процедури для забезпечення адекватної швидкості реагування. По-третє, визначити для себе 1-2 пріоритети й тримати фокус на них, не розпилювати ресурси та зусилля, а головне – не розпилювати час. По-четверте, за можливості мобілізувати додаткові фінансові та людські ресурси на операції з гуманітарного реагування цієї зими», – наголосила посадовиця.

У контексті підготовки до викликів зимового періоду в умовах інфраструктурної війни Ірина Верещук зазначила таке: «Напевно, ніхто у світі зараз не має практичного досвіду з гуманітарного реагування такого масштабу. Значить тут і зараз ми з вами такий досвід будемо створювати. Зрештою те, як ми з вами пройдемо цю зиму, має геополітичне значення, це матиме значення на багато років уперед».