burger

Мінреінтеграції : 31 жовтня – 6 листопада – найважливіше за тиждень

Опубліковано 6 Листопада 2022 року, о 17:13
  • Почалась доставка  безоплатної паливної деревини населенню прифронтових областей. Ініціатором такої державної допомоги виступило Мінреінтеграції. Першими дрова для опалення осель отримали мешканці громад Миколаївщини . На черзі ще 7 областей, на території яких тривають бойові дії.
  • Громадяни України за кордоном і надалі зможуть  продовжувати в будь-яких консульських установах термін дії паспортів та вносити в них дані про дітей. Це можна зробити безкоштовно протягом одного дня. Відповідне рішення за спільної ініціативи МЗС, ДМС та Мінреінтеграції днями підтримав Уряд.
  • Держава спростила  умови отримання пільгового іпотечного кредиту ВПО з ТОТ чи з районів бойових дій. Зокрема, збільшено максимальний строк кредитування з 20 до 30 років та вік нерухомості, яку беруть в іпотеку. Подвоєна також нормативна площа житла на одинокого мешканця: 52,5 кв. м (раніше – 21 кв. м). Крім того, позичальник отримав право на кредитні канікули в разі пошкодження чи знищення через війну іпотечного житла. Ініціатором новації виступило Мінреінтеграції.
  • Міжвідомча комісія ухвалила рекордну кількість  рішень про виплати одноразової допомоги у сумі 100 тис. грн нашим оборонцям, що повернулись з ворожого полону. А також сім’ям громадян, які поки що в неволі. Таку допомогу отримають ще 465 українців. Це безпрецедентна кількість одночасно прийнятих позитивних рішень за увесь час роботи відповідної комісії.
  • Уряд врегулював  надання ВПО безкоштовної допомоги продуктами. Відтепер переселенці, що мають право на грошову допомогу, можуть також розраховувати й на продуктові набори. Крім того, ОВА отримали додаткові можливості забезпечити населення хлібом, який їм випікатимуть взамін на борошно чи зерно. Це особливо важливо для звільнених територій, ОВА яких часто мають сировину, але через брак коштів не можуть оплатити випікання хліба.