burger

На Закарпатті Ірина Верещук закликала міжнародні гуманітарні організації чітко та вчасно виконувати взяті на них зобов’язання

Опубліковано 7 Листопада 2022 року, о 16:55

В Ужгороді Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук провела нараду з представниками територіальних громад Закарпаття та міжнародних гуманітарних організацій, які працюють в області.

Під час заходу посадовиця наголосила: минулий досвід міжнародних організацій багато в чому застарів. Існуючі алгоритми їх роботи також часто не відповідають масштабам викликів і швидкості подій. Фактично, зараз ми разом з міжнародниками створюємо новий досвід і нові стандарти гуманітарного реагування.

Віцепрем’єрка закликала міжнародних гуманітарних операторів звернути увагу на реальні строки проєктів і дедлайни.

«Ви маєте віддавати пріоритет проєктам зі швидкою віддачею, ставити реалістичні строки та чітко витримувати дедлайни. Вчасність допомоги багато в чому визначає її цінність», – зауважила Ірина Верещук.

Крім того, обговорювалось питання облаштування місць довготривалого проживання ВПО в області. На жаль, відповідних проєктів нині замало й реалізуються вони надто повільно.

Віцепрем’єрка закликала міжнародні організації щільніше координуватися з ОВА, бути більш практичними, не розпорошуватись на дрібні або нереальні проєкти.

«Я дуже прошу діяти швидше! Дедлайни! Це важливо! Це головне!» – наголосила Ірина Верещук.