burger

Ірина Верещук: Дякуємо Франківщині та Закарпаттю за те, що відкрили переселенцям і свої будинки, і свої серця!

Опубліковано 8 Листопада 2022 року, о 10:30

Підбиваючи підсумки дводенної робочої поїздки у західні області, Віцепрем’єрка Ірина Верещук зазначила: переселенців тут приймають щиро.

Це стосується і Франківщини, де наразі лише офіційно зареєстровано понад 147 тисяч внутрішньо переміщених осіб. І Закарпаття, що прийняло близько 150 тисяч. А з урахуванням незареєстрованих ВПО їх кількість в обох регіонах приблизно вдвічі більша.

Посадовиця нагадала, що саме західні ОВА стали ініціаторами змін до законодавства, які вдосконалили державну програму для переселенців «Прихисток». І це додатково допомогло знайти дах над головою багатьом людям.

Зараз ці два регіони – серед тих опорних, які готуються прийняти протягом зими новий потік евакуйованих. Очікується, що кілька сотень тисяч українців можуть переміститись на захід країни, якщо в тому буде потреба.

Віцепрем’єрка подякувала мешканцям і владі Франківщини та Закарпаття за гостинність і зазначила: центральна влада зробить усе, що належить, щоб допомогти регіонам прийняти стільки ВПО, скільки буде необхідно.

«Щиро дякую місцевим громадам і людям, які відкрили двері своїх будинків і свої серця багатьом тисячам українських сімей! Дякую за те, що ви продемонстрували, як Україна бореться. Як ми можемо бути разом плече-в-плече. Саме це нас формує як націю. І це є запорукою нашої спільної Перемоги!» – підкреслила Ірина Верещук.