burger

Мінна безпека в освітніх закладах і новий принцип знищення вибухонебезпечних предметів на місці: пропозиції Мінреінтеграції підтримав Національний орган з питань протимінної діяльності

Опубліковано 8 Листопада 2022 року, о 17:25

Представник Мінреінтеграції взяв участь у засіданні Національного органу з питань протимінної діяльності.

В межах засідання Мінреінтеграції надало пропозиції, спрямовані на підвищення обізнаності дошкільнят, учнів і студентів щодо мінної безпеки та застосування новітніх методів при знищенні вибухонебезпечних предметів (ВНП).

Зокрема, Мінреінтеграції запропонувало спільно з Міносвіти опрацювати включення обов’язкового інформування з мінної безпеки до відповідних соціально-спрямованих освітньо-навчальних дисциплін і навчальних курсів дитячих садочків, шкіл, закладів професійно-технічної освіти та вищих навчальних закладів усіх форм освіти. А Міністерству оборони України спільно із зацікавленими центральними органами виконавчої влади – можливість надання операторам протимінної діяльності дозволу на знищення виявлених ВНП на місці шляхом їх випалювання із застосуванням засобів ініціювання, що не містять вибухових речовин (терміти, дефлагратори).

У підсумку пропозиції Мінреінтеграції були взяті до уваги Національним органом з питань протимінної діяльності та стосовно них ухвалено відповідні протокольні рішення.

Нагадаємо, вказаний орган було створено відповідно до рішення Кабінету Міністрів від 10 листопада минулого року. Його основним завданням є формування державної політики та координація в Україні всіх заходів протимінної діяльності, включно з гуманітарним розмінуванням.