burger

Продовжується евакуація з небезпечних регіонів України

Опубліковано 10 Листопада 2022 року, о 19:00

Триває евакуація громадян із ТОТ на підконтрольну Україні територію. Окупанти всіляко намагаються завадити цьому процесу, втім за минулий місяць вдалося евакуювати близько 5 тисяч громадян. З них із Херсонщини – орієнтовно 2 тисячі осіб, понад 2 тисячі із Запоріжжя та близько 500 осіб із Донеччини та Луганщини.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення за участі Мінреінтеграції вдалося організувати 165 евакуаційних коридорів із ТОТ, якими небезпечні території покинуло понад 350 тисяч цивільного населення.

З Донецької області від початку обов’язкової евакуації виїхало більш як 30 тисяч людей, серед яких понад 4,4 тисячі дітей і близько 1,8 тисячі маломобільних осіб. Лише за минулий місяць евакуювалися понад 6 тисяч громадян.

Також не припиняється евакуація зі звільнених територій – від серпня понад 22 тисячі осіб покинули небезпечні регіони.

Нагадаємо, повідомити про бажання евакуюватися можна за допомогою чат-боту чи зателефонувавши на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для дзвінків із тимчасово окупованих територій через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: +38 (096) 078-84-33.