burger

Грошові виплати допоможуть ВПО пережити зиму

Опубліковано 11 Листопада 2022 року, о 12:30

Про це Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук сказала в етері телемарафону на каналі ICTV.

Вона додала, що станом на 10 листопада внутрішньо переміщеним особам виплачено загалом 45 млрд гривень. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка складає 3 тис. гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тис. гривень для решти ВПО.

Посадовиця запевнила, що до кінця поточного року кошти є. Турбує інше: не всі можуть їх отримати через неготовність або втрату документів тощо.

«Це питання постійно в фокусі уваги Мінреінтеграції. До його вирішення мають долучитися ОВА й органи соцзахисту населення. Не дочікуйтеся скарг від ВПО й дзвінків на гарячі лінії. Йдіть самі до людей, віднайдіть тих, хто не отримав виплат, але має на них право. Ми маємо необхідні фінанси. Потрібно потурбуватися, щоб люди зустріли зиму з грошима. Насправді це найгірше, коли кошти є, а люди не можуть їх отримати», – сказала Ірина Верещук.

Очільниця Мінреінтеграції висловила сподівання, що коштів буде достатньо й наступного року.

«Ми розраховуємо на наших міжнародних партнерів. Моя позиція як Віцепрем’єр-міністра полягає у тому, що краще допомагати готівкою. Коли у ВПО будуть гроші, вони самі вирішуватимуть, на які потреби їх спрямувати. Наші міжнародні партнери чують нас і готові йти назустріч», – резюмувала посадовиця.