burger

Евакуація із деокупованих територій продовжується

Опубліковано 14 Листопада 2022 року, о 12:57

Про це під час включення до загальнонаціонального марафону заявила Віцепрем’єрка Ірина Верещук. За її словами, ворог у безвиході, тож може мститися мирним мешканцям. Подібну тактику загарбники неодноразово демонстрували під час попередніх звільнень наших населених пунктів. Посадовиця просить громадян виїжджати з небезпечних районів.

«Ми розуміємо, що мешканцям Херсонської та Харківської областей буде важко пережити зиму. Тому пропонуємо все-таки евакуюватися, особливо жінкам з дітьми, людям похилого віку та маломобільним, – сказала Ірина Верещук. – Звільнення триває потужно. І ворог намагатиметься помститися населенню за те, що воно не сприйняло окупантів».

На тлі шаленого піднесення, яке відчувають мешканці звільнених територій, Віцепрем’єрка порадила залишатися всім при холодному розумі й берегти себе. Вона запевнила, що є всі можливості, щоб люди перезимували у більш безпечних регіонах.

«При розміщенні людей ми розраховуємо не лише на модульні містечка. Добре працює програма «Прихисток», яка додатково стимулює тих, хто розміщує у себе людей. Також маємо 5670 місць компактного проживання, і їх кількість постійно збільшується. Загалом ОВА мають змогу прийняти на зиму близько 400 тисяч людей, якщо буде потрібно. Ми над цим зараз працюємо», – резюмувала посадовиця.