burger

Дякуємо ЮНІСЕФ за тепло для наших дітей!

Опубліковано 16 Листопада 2022 року, о 14:00

Сьогодні Віцепрем’єрка України Ірина Верещук і голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін побували на одній з київських фабрик, де в межах спільного проєкту Мінреінтеграції та ЮНІСЕФ шиють зимовий одяг для дітей внутрішніх переселенців і жителів прифронтових, а також щойно звільнених територій.

Перша партія одягу вже готова й днями відправиться на відповідні території. Там роздавати дитячі зимові комплекти будуть обласні військові адміністрації – згідно з наявними списками. Першочергово набори надаватимуться багатодітним родинам.

Одяг розрахований на різний дитячий вік: на немовлят, а також на малечу від 2 до 14 років. Комплект складається із зимової куртки, светра або світшота, термобілизни, зимових і спортивних штанів, шкарпеток, зимових черевиків, шапки, шарфа та рукавичок. Набори уніфіковані й підходять як дівчаткам, так і хлопчикам.

«Цей проєкт об’єднав майже 2,5 тисячі людей з різних підприємств для того, щоб ми спільно з ЮНІСЕФ могли своєчасно допомогти нашим діткам вдягнутися на зиму. Дякую ЮНІСЕФ за фінансування цього проєкту! За те, що розмістили замовлення в українського виробника! Це якраз і є саме те плече підтримки, яке нам сьогодні необхідне», – підкреслила Ірина Верещук.

Вже цієї суботи перша партія зимових комплектів для дітей прибуде до Херсона. Представництво ЮНІСЕФ в Україні виділило на виготовлення одягу для маленьких херсонців 100 млн гривень.

Нагадаємо, спільний проєкт Мінреінтеграції та ЮНІСЕФ по забезпеченню дітей ВПО теплим одягом стартував ще на початку осені з роздачі демісезонних комплектів.

Увага! Отримати комплект зимового одягу для своїх дітей може кожна сім’я переселенців і мешканців деокупованих територій. Для цього достатньо зателефонувати до кол-центру Мінреінтеграції за номером: 15-48 або на лінію Уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813-62-39 і залишити відповідну заявку. Залишити її можна і в місцевій ОВА.