burger

«Закупівлю паливної деревини для прифронтових територій маємо завершити до 1 грудня», – Ірина Верещук

Опубліковано 18 Листопада 2022 року, о 18:00

Таке завдання на міжвідомчій нараді Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук поставила перед обласними військовими адміністраціями.

Зокрема, безкоштовні дрова вже почали отримувати мешканці прифронтових районів Миколаївщини, Донеччини та Херсонщини. Всі необхідні договори уклала й Чернігівська область, і днями територіальні громади розпочали доставку дров безпосередньо до домогосподарств.

Загалом обласні військові адміністрації та територіальні громади уклали 128 договорів з лісогосподарствами та постачальниками паливної деревини. Це складає майже 90% від запланованої кількості угод.

«Значну частину угод про закупівлю деревини паливної вже укладено. Це хороший показник, але до кінця наступного тижня маємо досягти 100% результату. На вулиці вже сніг, тому маємо поквапитися», – закликала Віцепрем’єрка.

Нагадаємо, державна допомога у вигляді безоплатних дров надається населенню територій, прилеглих до зони проведення бойових дій. Це 8 прифронтових областей: Донецька, Запорізька, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Дніпропетровська та Чернігівська.

Для реалізації цього проєкту Уряд затвердив розподіл субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам у розмірі майже 563 мільйони гривень.