burger

Триває відновлення інфраструктури на звільненій частині Херсонщини

Опубліковано 22 Листопада 2022 року, о 12:30

У Херсоні та деокупованій частині регіону продовжується розмінування й відновлення критичної та соціальної інфраструктури.

Зокрема, для нормалізації життя звільнених районів області вже проведені відновлювальні роботи у таких сферах:

1. Зв’язок. Запрацювали 2 базові станції у селах Комишани та Білозерцях. Загалом на деокупованій частині області вже працюють 54 базові та 3 пересувні станції мобільного зв’язку.

2. Енергетика. Налагоджено газопостачання для 2200 абонентів, які проживають у селах Комишани та Приозерне.

3. Медицина. Три тонни гуманітарної допомоги від Вінницької ОВА отримав Херсонський обласний онкодиспансер. Херсонському обласному територіальному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передано 8 сучасних автомобілів швидкої допомоги.

4. Соціальна сфера. В обласному центрі відновлено роботу відділення ПриватБанку по вулиці Суворова, 34 та супермаркету мережі АТБ за адресою: Миколаївське шосе, 30-б. Ще 2 магазини цієї компанії заплановано відкрити 23 листопада у Шуменському та Таврійському мікрорайонах.

5. Розмінування. Силами піротехніків ДСНС і Нацполіції обстежено 219,6 гектара територій і вилучено 672 вибухонебезпечних предмети, з яких 157 – знищено.

Нагадаємо, днями команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єр-міністром України Іриною Верещук побувала у звільненому Херсоні з робочим візитом.