burger

Мінреінтеграції: 21 – 27 листопада – найважливіше за тиждень

Опубліковано 27 Листопада 2022 року, о 16:20

Мінреінтеграції продовжує виплачувати  бранцям кремля державні стипендії імені Левка Лук’яненка. За листопад такі виплати отримали ще 18 українців. Кошти надійшли тим, кого визволили з незаконного ув’язнення, а також родичам осіб, які досі протиправно утримуються російською федерацією, окупаційною адміністрацією рф у зв’язку з їхньою громадською або політичною діяльністю.

Пошукові групи Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти продовжують відпрацьовувати  локації ймовірних поховань. Наразі відпрацьовано 50 таких локацій на звільнених територіях Миколаївської та Херсонської областей.

Мінреінтеграції забезпечуватиме основні потреби звільнених з полону українців – таке розпорядження прийняв днями Уряд. Згідно з документом, міністерство визначено відповідальним органом за здійснення заходів, передбачених нормами міжнародного гуманітарного права.

В межах безкоштовної евакуації, забезпеченої Урядом, з Херсона цього тижня відправився  перший потяг. Він вирушив на Хмельницький. У числі першої сотні пасажирів було багато дітей, лежачі хворі та маломобільні люди. По прибуттю евакуйовані отримали державну кеш-допомогу (2 тис. грн на дорослого та 3 тис. грн на дітей й осіб з інвалідністю). Людям також допомогли оформити довідки ВПО. Всі вони будуть поселені безкоштовно.

Мінреінтеграції перерахувало ще 46,2 млн гривень тим, хто був чи досі в полоні. Зокрема, 41,3 млн гривень спрямовані українцям, які були звільнені та повернулись додому. Ще 4,9 млн гривень надійшло сім’ям незаконно ув’язнених рф українських громадян.

Команда Мінреінтеграції на чолі з Віцепрем’єркою Іриною Верещук побувала з робочою поїздкою на Черкащині. Від початку повномасштабного вторгнення Черкаси стали прихистком для понад 30 тисяч ВПО. Загальна кількість зареєстрованих переселенців в області – понад 105 тис. Урядовці проінспектували місця компактного їх проживання і визначили пріоритети у роботі з переселенцями. Також були проведені оперативні наради з керівництвом області, представниками територіальних громад та міжнародних гуманітарних організацій.