burger

Львів продовжує тримати першість за кількістю прийнятих евакопотягів

Опубліковано 28 Листопада 2022 року, о 19:00

На Львівщину продовжують прибувати евакуаційні потяги зі сходу та півдня України. Вчора на Головний залізничний вокзал міста прибули ще 114 наших співвітчизників, які змушені були покинути свої домівки через обстріли держави-терориста. Серед них багато жінок з дітьми, людей старшого віку та з інвалідністю.

Всі, хто прибуває евакуаційними потягами, отримують допомогу в оформленні довідки ВПО та державну кеш-підтримку у розмірі 2 тис. гривень на дорослого та 3 тис. гривень на дітей та осіб з інвалідністю.

Громадян, які залишаються в місті, безоплатно поселяють і надають їм гуманітарну допомогу.

Тим, хто має намір їхати за кордон, до прикладу у Польщу, обласна військова адміністрація радить скористатися безкоштовними автобусами від польської системи «Птах».

Запитати про таку можливість можна у волонтерів медико-психологічної допомоги. Вони цілодобово чергують на Головному залізничному вокзалі Львова з перших днів повномасштабної війни.

Нагадуємо, з питань евакуації маломобільних громадян із небезпечних регіонів слід звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції за телефоном: 15-48 або ж можна скористатися чат-ботом, який допомагає евакуюватися й отримати гуманітарну допомогу.