burger

«Ми вдячні європейським партнерам за допомогу в роботі з дітьми з особливими потребами»

Опубліковано 28 Листопада 2022 року, о 18:07

Про це під час круглого столу, присвяченого питанням посилення захисту та підтримки українських дітей з важкими формами інвалідності, наголосила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Вона повідомила, що після російської широкомасштабної агресії за межі України було евакуйовано понад дві сотні дитячих закладів опіки. Йдеться про дітей з інвалідністю, позбавлених батьківського піклування тощо. Станом на тепер в евакуації за кордоном залишається 174 таких заклади.

«Евакуація дітей з особливими потребами із прифронтових районів є одним з пріоритетних напрямів. І тут нам дуже допомогли країни ЄС, які підставили плече з перших днів російського вторгнення», – зауважила Ірина Верещук.

«Підтримка європейської і світової спільноти в турботі про дітей з важкими формами інвалідності залишається дуже актуальною. Особливо в умовах енергетичної війни з боку росіі. Ми розраховуємо на наших друзів, на їх готовність у випадку необхідності прихистити у себе на час війни ще певну кількість відповідних спеціальних дитячих закладів», – резюмувала віцепрем’єр-міністерка.