burger

Триває відновлення інфраструктури у звільнених населених пунктах Донеччини

Опубліковано 30 Листопада 2022 року, о 16:27

На сьогодні в Донецькій області деокуповано 41 населений пункт. Там проводиться розмінування, відновлюється критична та соціальна інфраструктура. Зокрема, вже проведені відновлювальні роботи у таких сферах:

1. Зв’язок. У місті Лиман відновлено покриття мережі мобільного оператора Vodafon. Наразі тривають роботи по відновленню провідного інтернету в селі Хрестище.

2. Енергетика. Повністю відновлене електропостачання у п’яти селах Святогірської територіальної громади: Хрестищі, Микільському, Глибокій Макатисі, Маяках і Сидорові. Частково його відновлено в місті Святогірськ і селі Тетянівка.

3. Соціальна сфера. У Святогірську по вул. Івана Мазепи, 44 та у Лимані по вул. І. Лейко, 3 встановлені та вже працюють банкомати. Також у місті Лиман поновлено роботу відділення Ощадбанку.

Поступово відновлюється робота магазинів. Загалом у Лиманській громаді відкрили 18 закладів роздрібної торгівлі. З них 15 продуктові та 3 будівельні. По селах і районах міста, де немає магазинів, проводиться виїзна торгівля.

4. Транспортне сполучення. Здійснюються щотижневі соціальні безкоштовні автобусні рейси: щовівторка за маршрутом Святогірськ – Слов’янськ, щосереди – Маяки – Слов’янськ, щочетверга – Хрестище – Слов’янськ та у зворотних напрямках.

5. Розмінування. З початку деокупаційних заходів силами піротехніків ДСНС і Нацполіції обстежено понад 1 тисячу гектарів територій і вилучено 15 494 вибухонебезпечних предмети.