burger

Мінреінтеграції пропонує міжнародним донорам новітні підходи в інформуванні цивільного населення щодо мінної небезпеки

Опубліковано 1 Грудня 2022 року, о 14:29

Представники Мінреінтеграції у складі делегації Національного органу з питань протимінної діяльності взяли участь у міжнародній практичній координаційній конференції донорів у сфері протимінної діяльності, що днями відбулася у Женеві.

Делегати від Мінреінтеграції ознайомили присутніх з новітнім підходом у здійсненні інформування цивільного населення щодо ризиків, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами (ВНП).

Запропонована новація передбачає таргетоване навчання ризикам найбільш вразливих груп населення шляхом включення меседжів безпечної поведінки при виявленні ВНП до дисциплін і підручників суспільствознавчого та природознавчого спрямування навчальних закладів України усіх рівнів.

Крім того, учасники від Мінреінтеграції ознайомили міжнародних донорів із концепцією покращення інформування цивільного населення про ризики, пов’язані з ВНП, на 2023 рік.

Вона включатиме розповсюдження серед деокупованих громад навчальних роздаткових матеріалів, анімаційних матеріалів, настільних ігор на тематику мінної безпеки та маркувальних знаків для позначення територій із підтвердженим забрудненням вибухонебезпечними предметами.