burger

На деокупованій Херсонщині триває відновлення критичної та соціальної інфраструктури

Опубліковано 1 Грудня 2022 року, о 12:30

Звільнена Херсонщина поступово повертається до нормального життя. На деокупованих територіях активно відновлюється критична інфраструктура. Відкриваються відділення держбанків та Укрпошти, завдяки яким мешканці звільнених населених пунктів отримують пенсії, соціальні виплати та допомогу від міжнародних донорів.

Зв’язок. Оператори мобільного зв’язку вже відновили роботу 68 базових і 3 пересувних станцій у регіоні. Крім того, завдяки зусиллям фахівців Vodafone та «Київстару» нині функціонують ще 3 базові станції у Херсоні: в Суворовському та Корабельному районах міста.

Енергетика та газопостачання. Станом на минулу добу в обласному центрі електропостачання було відновлено для 65% побутових споживачів, але через ворожі обстріли херсонці знову залишилися без світла. Зараз Херсонобленерго працює над відновленням електропостачання.

Загалом на території області працюють 33 бригади Херсонобленерго – це 177 робітників і 63 одиниці техніки. Наразі бригади ведуть роботи на лініях, які живлять Високопілля, Велику Олександрівку, Нововоронцовку та Херсон.

Повністю відновлено газопостачання в селах Надеждівка та Миролюбівка. Газ подали до 608 абонентів.

Соціальна сфера. У звільнених населених пунктах Херсонщини відновлюють свої мережі держбанки та національний оператор поштового зв’язку. Так, в обласному центрі вже функціонують три відділення ПриватБанку за адресами: вул. Суворова, 34, вул. Потьомкінська, 20 і проспект 200-річчя Херсона, 32.

Свої двері для відвідувачів відкрив і Ощадбанк. Наразі в Херсоні працює вже три його відділення: по  вул. Суворова, 26; проспекту 200 років Херсона, 16 та вул. Чорноморська, 29а.  Загалом на деокупованій Херсонщині відділень банку вже чотири. 7 листопада  відновлено роботу відділення у смт Нововоронцовка за адресою: пров. Торговий, 3. У всіх відділеннях працюють банкомати та термінали самообслуговування.

Протягом місяця Укрпошта відновила технічну можливість доставляти пенсії й інші соціальні виплати у місто Херсон, 77 населених пунктах Херсонського та 10 Бериславського районів області.

Відновлює свою роботу на деокупованій Херсонщині й Державна міграційна служба. Громадянам вже надають відповідні послуги у Херсоні, Великій Олександрівці, Високопіллі та Нововоронцовці.