burger

Мінреінтеграції: 28 листопада – 4 грудня – найважливіше за тиждень

Опубліковано 4 Грудня 2022 року, о 16:27
  • Цього тижня Наказом Мінреінтеграції оновлено  актуальний перелік громад у районах бойових дій, на ТОТ і тих, що в оточенні. До нього увійшли 9 областей. Загалом у переліку наразі 325 громад.  Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави.
  • Понад 2,5 тисячі херсонців і мешканців прилеглих населених пунктів вже евакуювались у безпечні регіони, повідомила Віцепрем’єрка Ірина Верещук. Вона додала, що пріоритет – це жінки з дітьми, люди старшого віку, хворі і маломобільні. Прибулим громадянам надається кеш-підтримка від держави, їм допомагають із поселенням, отриманням довідок ВПО, виплат і гумдопомоги.
  • Кабмін ухвалив рішення, згідно з яким Харківська область отримає додаткові 20 млн грн на закупівлю паливної деревини. Нагадаємо, за ініціативи Мінреінтеграції Уряд затвердив розподіл майже 563 млн грн місцевим бюджетам для забезпечення населення особливо небезпечних регіонів безоплатними дровами.
  • Мінреінтеграції перерахувало в листопаді 19,3 млн грн на кеш-підтримку українцям, які евакуюються поїздами. Люди отримують виплати через операторів Укрпошти просто на вокзалі – одразу по прибуттю евакопотягів. Дорослі – по 2 тис. грн, діти та особи з інвалідністю – по 3 тис. грн.
  • Віцепрем’єрка України Ірина Верещук та голова ТСК ВРУ з питань міжнародного гуманітарного права (МГП) Олександр Бакумов презентували  проєкт закону «Про застосування та дотримання норм міжнародного гуманітарного права в Україні». Законодавча новація передбачає, зокрема, запровадження інституту Уповноваженого з питань застосування МГП, який буде контролювати дотримання прав військовополонених. Також пропонується, щоб  НІБу було надано статус держустанови. Це дозволить бюро працювати більш ефективно.
  • П’ятисота родина з числа ВПО отримала пільговий кредит на житло за унікальною програмою «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб». Це спільний проєкт Мінреінтеграції та Держмолодьжитла. Можливість придбати квартиру в столиці під 3% річних отримала родина переселенців з Севастополя.