burger

Представники від Мінреінтеграції взяли участь у засіданні платформи по звільненню рф українських політв’язнів

Опубліковано 8 Грудня 2022 року, о 16:59

Засідання Платформи з координації міжнародних зусиль для звільнення незаконно утримуваних рф з політичних мотивів громадян України відбулося сьогодні, 8 грудня, у Міністерстві закордонних справ України.

У заході взяли участь делегати від органів державної влади, Меджлісу кримськотатарського народу та неурядових організацій.

Представники від Мінреінтеграції поінформували присутніх щодо реалізації Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей». Повідомили про результати роботи відповідної Міжвідомчої комісії при Мінреінтеграції у 2022 році та залучення Національного інформаційного бюро до заходів із соцзахисту та підтримки осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії.

Нагадаємо, запуск Платформи було ініційовано у 2020 році як механізм для покращення координації зусиль із захисту прав незаконно утримуваних рф громадян України та посилення міжнародного тиску на кремль з метою їх якнайшвидшого звільнення.