burger

Іпотека під 3%: відбувся чотирнадцятий відбір сімей ВПО на отримання пільгових кредитів

Опубліковано 9 Грудня 2022 року, о 16:43

Сьогодні Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву відібрав ще 500 родин, які зможуть оформити кредит у межах українсько-німецької програми «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».

Ці сім’ї отримали можливість придбати житло у кредит до 30 років за найнижчою сьогодні в Україні ставкою 3% на рік.

Проєкт реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надав грант через банк KfW.

Трансляція відбору відбувалася в режимі реального часу на YouTube-каналі фонду. Перелік переможців опубліковано за посиланням на сайті Держмолодьжитла.

Нагадаємо, 2 грудня 2020 року Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України та Німеччини щодо залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW на надання пільгових кредитів ВПО для придбання житла.

Проєкт «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» почав працювати у липні 2021 року та був призупинений після початку повномасштабної воєнної агресії рф проти України.

На початку серпня цього року вперше з початку повномасштабної війни було відібрано 300 отримувачів житлового кредиту. Відтоді щокілька тижнів проходить відбір сімей з-поміж ВПО, за результатами якого вони отримують право на пільгову іпотеку.

На цей час у відкритому реєстрі зареєстровано 30 609 заяв від кандидатів. Сьогодні проведено вже 14-й відбір на отримання пільгових іпотечних кредитів. З переможцями, які виконали всі умови програми, укладено 512 договорів на загальну суму 668,1 млн гривень.

Зареєструватися для участі у програмі можна через портал «Дія» або в регіональних управліннях Держмолодьжитла. Детальна інформація про те, як подати заявку, доступна за посиланням.

Маєте запитання? Звертайтесь до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО: (066) 813-62-39. А також – на лінію Держмолодьжитла для звернень громадян: (044) 363-10-80.