burger

На звільнені та прифронтові території міжнародними організаціями направлено 400 перших генераторів

Опубліковано 16 Грудня 2022 року, о 10:29

Україна потребує безпрецедентної кількості генераторів та обігрівачів. Йдеться про кілька тисяч буржуйок і генераторів різної потужності. Особливо важливо забезпечити опалювальними приладами мешканців прифронтових територій і щойно деокупованих населених пунктів.

На нарадах Коордштабу з відновлення ДОТ під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук з представниками міжнародних організацій: Товариства Червоного Хреста України, UNICEF, IOM, OCHA, UNHCR посадовиця закликала долучитися до надання допомоги українцям.

Наразі здійснюються перші поставки генераторів до тих регіонів, ситуація в яких потребує негайного реагування. Вже передано близько 400 генераторів до лікарень, місць компактного проживання внутрішніх переселенців і пунктів обігріву. Ще тисячі пристроїв закуповуються й найближчим часом будуть відправлені в Україну.

Першочергово генератори доставляються до критично важливих об’єктів і  пунктів обігріву, де люди можуть зігрітися у випадку відключення будинків від систем опалення чи електропостачання.