burger

Ранкова ракетна атака на енергосистему України: які наслідки?

Опубліковано 16 Грудня 2022 року, о 16:06

Ранкова атака призвела до пошкоджень на об’єктах енергосистеми на півдні, сході та у столичному регіоні. Під ударом опинилися Київ, Запорізька, Дніпропетровська, Одеська, Харківська області.

Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію в енергосистемі. Поновлено ведення аварійних відключень в усіх областях. У багатьох регіонах виникли проблеми з водопостачанням та опаленням. У Харкові, Києві, Дніпрі призупинено метро й обмежена робота міського електротранспорту.

Водночас це не означає, що почався блекаут. Очікується, що в столиці метро запрацює вже ввечері. Також протягом найближчого часу будуть поновлюватись і водопостачання й опалення.

Укрзалізниця через пошкодження енергетичної інфраструктури заявила про затримки поїздів. 12 рейсів прямують із затримками в понад годину, 8 рейсів затримуються в межах години.

Разом з тим 26 поїздів продовжують курсувати за графіком. Жоден рейс далекого сполучення не скасовано; якщо людина пропускає свій рейс через тривогу – їй пропонують їхати наступним із тим же квитком; резервні тепловози виведені в роботу та підстраховують на знеструмлених ділянках.

37 вокзалів країни було знеструмлено, але вони продовжують працювати у штатному режимі на генераторах, приймають пасажирів, також виконують роль пунктів обігріву.