burger

Мінна безпека на ДОТ: що варто пам’ятати власникам дoмашніх тварин

Опубліковано 20 Грудня 2022 року, о 12:51

У нинішніх реаліях навіть звичайна прогулянка з твариною може нести небезпеку для життя. Особливо там, де колись був ворог.

На звільнених територіях необхідно бути максимально обережними: домашній пес може не відчути загрози замінування, але його ваги цілком вистачить для детонації.

Нагадуємо правила прогулянки з чотирилапими:

1. Ходіть лише знайомими та перевіреними маршрутами. За можливості обирайте дороги з твердим покриттям або ті місця, де добре видно все навколо.

2. Уникайте прогулянок лісами, парками, полями та неасфальтованими дорогами. У таких місцях високою є вірогідність натрапити на міни, які можуть бути замаскованими листям, гілками тощо.

3. Будьте уважними до того, що ваш улюбленець обнюхує чи підбирає із землі. Окупанти могли замаскувати вибухові пристрої під повсякденні предмети: іграшки, мобільні телефони, пакунки.

Уникайте контакту з речами дивної форми. Наприклад, протипіхотні міни-метелики мають незвичну форму, часто привабливий колір і виготовлені з пластику. Вони легко можуть привернути увагу вашого собаки. У жодному разі не дозволяйте йому до них наближатися!

Якщо бодай щось викликає у вас підозру, не ризикуйте життям, відразу ж телефонуйте на 101 або 102 та дочекайтеся саперів.