burger

Уряд Польщі надасть Україні додаткові 60 млн євро кредиту на розбудову прикордонної інфраструктури

Опубліковано 20 Грудня 2022 року, о 20:23

Сьогодні Кабмін затвердив Протокол між Урядом України й Урядом Республіки Польща, який вносить зміни до міжурядової угоди про надання Україні пільгового кредиту для реалізації інвестиційних проєктів.

Первинну кредитну угоду було укладено ще у 2015 році на 100 млн євро, з яких на сьогодні використано понад 40 млн євро.

Сьогоднішні зміни передбачають збільшення суми кредиту зі 100 до 160 млн євро. Додаткові кошти будуть спрямовані на фінансування проєктів із розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури й облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Нагадаємо, у вересні 2022 року під співголовуванням Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук було проведено чергове засідання українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Результатом роботи комісії власне і стало збільшення суми кредиту й інші зміни, зафіксовані у Протоколі.

«Дякую Уряду Польщі за непохитну підтримку України у ці складні часи. Нещодавні домовленості – це ще один крок до інтеграції України в єдиний економічний простір Європейського Союзу. Польща вкотре доводить, що є логістичним та економічним хабом для України. Адже розбудова прикордонної інфраструктури, покращення транспортного сполучення – це перш за все про розширення торгівельних відносин України з ЄС. Разом зі спільним кордоном ми будуємо спільне майбутнє», – наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук.