burger

«Масові перевірки місць проживання ВПО зараз не на часі!» – Ірина Верещук

Опубліковано 23 Грудня 2022 року, о 18:34

На цьому Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук наголосила на сьогоднішній нараді, присвяченій захисту прав внутрішніх переселенців. Зокрема, йшлося про недопущення дискримінаційної практики проведення вибіркових перевірок місця проживання ВПО.

«Як держава ми зобов’язані проконтролювати цільове використання коштів. Разом з тим, не можемо допустити, щоб люди, які гостро потребують грошової допомоги, перебували під перевірками чи помилково цієї допомоги позбулися. Зараз, коли постійно лунають повітряні тривоги, проблеми з електрикою та зв’язком, люди не мусять стояти в черзі в органах соцзахисту, щоб підтвердити актуальність вказаного місця проживання. Маємо чітко визначити підстави, за яких допускається проведення перевірок», – наголосила посадовиця.

За результатами наради вирішено проводити перевірки місць проживання ВПО виключно у випадках звернення правоохоронних органів до органів соцзахисту населення при наявності підозри неправомірного отримання допомоги. Про що особу обов’язково повідомлять телефонним дзвінком.

В усіх інших випадках проведення вибіркових перевірок місць проживання внутрішніх переселенців не допускається, запевнила очільниця Мінреінтеграції.

Якщо вважаєте, що ваші права були порушені, – звертайтеся на гарячу лінію Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб:+38 (066) 813-62-39.