burger

Мінреінтеграції: 19-25 грудня – найважливіше за тиждень

Опубліковано 25 Грудня 2022 року, о 21:14
  • Команда Мінреінтеграції побувала з робочою поїздкою на Житомирщині. Відвідали геріатричний пансіонат та місця компактного проживання ВПО. Переселенці отримали гуманітарну допомогу від  міжнародних організацій: одяг, взуття, предмети першої необхідності. А дітям до Дня Святого Миколая дісталися ще й солодощі. Віцепрем’єрка Ірина Верещук, яка очолювала команду в поїздці, подякувала всім, хто надає  допомогу ВПО.
  • 19 звільнених з полону українок пройшли курс реабілітації у Польщі. Поїздку організував Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького. Він був створений за ініціативи Віцепрем’єрки України Ірини Верещук та Уряду Польщі. Програма поїздки до громади Льондек-Здруй Нижньосілезького воєводства охоплювала лікарські консультації, реабілітаційні процедури та загальнооздоровчі вправи.
  • У звільнених районах Луганщини розпочались  соціальні виплати. Їх забезпечує Укрпошта за допомогою своїх пересувних відділень. В перший же день роботи її працівники здійснили понад 100 виплат. Жителі села Невське отримали пенсії та готівкову допомогу від Товариства Червоного Хреста України.
  • Уряд Польщі надасть  Україні додаткові 60 млн євро кредиту – КМУ затвердив відповідний Протокол між Урядами двох країн. Кошти будуть спрямовані на розбудову прикордонної дорожньої інфраструктури й облаштування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Збільшення суми кредиту, як й інші зміни, зафіксовані у Протоколі, стали результатом роботи українсько-польської Міжурядової комісії з економічного співробітництва.
  • З 1 січня 2023 року ВПО продовжать автоматично отримувати допомогу від держави – для цього не потрібно окремо звертатись до органів соцзахисту. Не доведеться туди йти й для підтвердження фактичного місця проживання – масових перевірок з цього приводу не буде. «З огляду на нинішні обставини – перебої зі світлом, відсутність інтернету, повітряні тривоги – влада має піти назустріч людям», – наголосила Віцепрем’єрка Ірина Верещук, яка виступила ініціатором цих норм.
  • Команда Мінреінтеграції побувала на Вінниччині. Урядовці відвідали прихистки для ВПО, а також заклади для осіб з інвалідністю та літніх людей. Віцепрем’єрка Ірина Верещук провела наради з керівництвом області, тергромад та представниками міжнародних організацій. Вінниччина – один з регіонів, що прийняли найбільшу кількість ВПО. Цей статус мають наразі близько 200 тис. людей, що там проживають.