burger

На Вінниччині достатньо місць для ВПО, які захочуть сюди переміститися

Опубліковано 25 Грудня 2022 року, о 11:57

Про це на нараді з керівництвом області та об’єднаних територіальних громад наголосила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. Вона зазначила, що регіон має вигідне географічне розташування не лише для внутрішньо переміщених осіб. Сьогодні це один з найбільших логістичних та економічних хабів.

«На Вінниччині достатньо місць для розміщення переселенців. У цьому питанні ми постійно тримаємо руку на пульсі. Якщо хтось захоче сюди приїхати, щоб пережити зиму, – для них обов’язково знайдеться місце», – сказала посадовиця.

За її словами, показовим прикладом є те, що у кількох територіальних громадах області кількість ВПО дорівнює кількості постійних мешканців.

«Хочу подякувати громадам за підтримку цих людей. Вони отримують всі належні виплати, одяг, продуктові набори, предмети першої необхідності, спеціальне дитяче харчування. Більшість з них мешкають в домівках, тож можуть не просто комфортно жити, а й розвиватися. Своєю чергою, ми – центральна влада і керівництво громад – маємо допомогти їм у цьому», – резюмувала посадовиця.