burger

Гуманітарне реагування в Україні: підсумки за 10 місяців війни

Опубліковано 26 Грудня 2022 року, о 16:29

Гуманітарні організації не припиняють підтримувати народ України. Починаючи з 24 лютого, гуманітарна допомога охопила 13,6 мільйона українців.

Наразі в нашій країні працюють 700 гуманітарних організацій, серед яких як міжнародні агентства, так і місцеві неурядові організації та благодійні фонди. Це у 5 разів більше ніж 10 місяців тому. Для понад половини гуманітарних операторів основним напрямом діяльності залишається допомога харчовими продуктами та забезпечення предметами першої потреби й засобами до існування.

З початку війни агентства ООН та їхні партнери надали гуманітарну допомогу на загальну суму більш ніж 3 млрд доларів США. Третина цих коштів була виплачена у формі грошової допомоги. Її отримали понад 5 мільйонів українців.

Такі цифри щодо підсумків роботи гуманітарної спільноти в Україні за останні 10 місяців наведені на сайті Офісу ООН з координації гуманітарних питань (OCHA).

Під час нещодавнього візиту в Україну Заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс заявив, що міжнародні агентства продовжуватимуть і надалі підтримувати українців. За його словами, пріоритетом для гуманітарних організацій на наступний рік стане допомога у відновленні постачання електроенергії, відбудова зруйнованих будинків і розмінування територій.

Нагадуємо, що Мінреінтеграції продовжує активно співпрацювати з гуманітарною спільнотою в Україні. Тривають спільні проєкти міністерства разом із UNHCR Ukraine, UNICEF, WFP, IOM, ICRC, OCHA й іншими міжнародними та місцевими гуманітарними операторами.