burger

Розблокування реєстрів – один із ключових заходів з відновлення влади на деокупованих територіях

Опубліковано 28 Грудня 2022 року, о 16:05

На сьогодні вже розблоковано 331 реєстр в територіальних громадах у прифронтових регіонах. Лідер по відновленню доступу – Харківська область, там наразі вже доступні 159 реєстрів.

Такі дані були озвучені на підсумковій нараді Мінреінтеграції щодо поточного стану подолання наслідків військової агресії рф проти України.

Звертаємо увагу, що цього тижня набрала чинності постанова Уряду № 1364, що визначає механізм формування єдиного Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Вказаний Перелік застосовуватиметься, зокрема, для відновлення доступу до публічних електронних реєстрів.

З огляду на це протягом найближчих тижнів очікується ще активніша динаміка з розблокування доступу до реєстрів.

«Мін’юст, Мінрегіон, ДМС, Держгеокадастр разом з обласними військовими адміністраціями продовжують опрацьовувати питання щодо підключення громад до реєстрів. Дякую держателям реєстрів та ОВА за ефективну співпрацю у розв’язанні цього питання. Розблокування реєстрів – важливий складник із відновлення влади на деокупованих територіях», – резюмував заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Павло Козирєв.