burger

Мінреінтеграції та Норвезька народна допомога (NPA) уклали меморандум щодо взаємодії у сфері протимінної діяльності

Опубліковано 30 Грудня 2022 року, о 10:30

Основними напрямами в межах підписаного меморандуму стане інформування населення з небезпеки вибухонебезпечних предметів (ВНП), проведення спільних кампаній із мінної безпеки, а також навчань, покликаних ознайомити українців з правилами захисту та підготовки під час конфліктів.

Крім того, сторони домовилися взаємодіяти у царині нетехнічного обстеження забруднених або ймовірно забруднених ВНП територій і їх відповідного маркування.

За підсумками зустрічі міжнародні партнери також висловили свою зацікавленість у проєкті з технічного оснащення та підготовки з обізнаності щодо ВНП пошукових команд Мінреінтеграції.

Зазначимо, що NPA – міжнародна неурядова організація, яка була заснована у 1939 році й наразі здійснює свою діяльність у Норвегії та більш ніж 30 країнах світу. З 1992 року організація працює у сфері захисту цивільного населення напередодні, впродовж і після конфліктів шляхом імплементації програми з протимінної діяльності. За час роботи NPA по всьому світу було знешкоджено майже 2 млн мін і боєприпасів, що не вибухнули.