burger

Санкційна робота Мінреінтеграції у 2022 році

Опубліковано 31 Грудня 2022 року, о 16:30

У період від початку відкритої збройної агресії росії проти України Мінреінтеграції розроблено 10 санкційних пакетів.

Як результат, Урядом розглянуто й ініційовано застосування обмежувальних заходів до 313 фізичних осіб і 324 юридичних осіб.

Пропонуємо згадати найбільш резонансні рішення:

1. Санкції проти фізичних і юридичних осіб.

Список одіозних персон, які потраплять під жорсткі обмеження, очолили доньки володимира путіна. Потраплять під обмеження й посадовці нацбанків російської федерації та білорусі, а також особи й фірми, що сприяли агресії рф проти України. Санкції проти них усіх застосували також і США.

2. Санкції за поширення на ТОТ «освітніх стандартів» рф.

«Викладачі» й освітні заклади на тимчасово окупованих територіях, які поширювали освітні стандарти російської федерації, потраплять під спеціальні економічні й інші санкції строком на 5 років. Також ініційовано застосування санкцій до низки російських закладів вищої освіти та їхніх керівників і науковців за пропаганду агресивної війни рф проти України. В цілому санкції поширено на 81 фізичну та 53 юридичні особи.

3. Санкції за фактами вилучення і знищення архівів на ТОТ.

Уряд підтримав ініціативу застосування санкцій до фізичних і юридичних осіб, які причетні до вилучення та знищення документів в архівних установах на тимчасово окупованих територіях. Персональні санкції до цих осіб застосовуватимуться на 5 років. Вони передбачають блокування активів, неможливість виведення капіталів за межі України, заборону передачі прав на об’єкти інтелектуальної власності й інше.