burger

Україні треба якнайшвидше отримати необхідну кількість зброї, особливо тієї, яка допоможе захистити цивільне населення

Опубліковано 2 Січня 2023 року, о 16:20

Про це в інтерв’ю словацькому телеканалу заявила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. На її думку, ворог доведений до відчаю, тому безжальний. В тому числі до мирного населення. Наочним прикладом цього є новорічні повітряні напади на цивільні об’єкти столиці й інших міст України.

«Ми розуміємо, що агресору немає куди відступати. Але і ми як влада не маємо ані морального, ані політичного права віддати хоча б сантиметр нашої землі чи наших інтересів. Завелику ціну вже заплачено», – сказала вона.

За словами Віцепрем’єрки, усі світові глобальні процеси наразі перебувають у такому русі, що наслідки, які матиме та чи інша дія або ж навпаки – бездіяльність, передбачити вкрай важко. Тому нам потрібно стояти на світлій стороні добра й історії.

«І я переконана, що на цій стороні стоять всі наші партнери. Їм потрібно трішки більше рішучості. Щодо нас, то ми вмотивовані, маємо внутрішню силу і знаємо, що робити. Але нам не вистачає зброї та підтримки саме тут і зараз. І якщо допомога партнерів лише збільшуватиметься, то у 2023 році настане перелом. Я вірю в це», – резюмувала Ірина Верещук.