burger

Уряд визначив 10 пріоритетів на 2023 рік: серед них – гуманітарна безпека та відновлення України

Опубліковано 4 Січня 2023 року, о 16:40

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду назвав 10 ключових пріоритетів влади в нинішньому році. Зокрема, серед них — компонент безпеки громадян, адже Україна має справу з цинічним і підступним ворогом, який воює з мирним населенням.

У 2023 році буде активно створюватись інфраструктура безпеки. Це розгалужена мережа сучасних облаштованих укриттів у межах пішохідної доступності.

Ще один з ключових пріоритетів – енергетичний фронт. Серед найголовнішого: успішно завершити опалювальний сезон, відновити пошкодження, яких завдали російські варвари, забезпечити безперебійну роботу критичної інфраструктури, посилити безпеку енергооб’єктів, особливо АЕС.

Відновлення України також серед пріоритетів.

Таким чином, першочерговими завданнями Уряду на 2023 рік є:

1. Забезпечення армії, оборона та безпека.
2. Інтеграція України в ЄС та НАТО.
3. Енергетичний фронт.
4. Відновлення України.
5. Макрофінансова стабільність і програми підтримки бізнесу.
6. Ветеранська політика.
7. Освіта.
8. Продовження реформи децентралізації.
9. Впровадження обов’язкового пенсійного накопичення, реформа Фондового ринку та ринку капіталів.
10. Реформа управління держвласністю та реформа державного управління.

«Впевнена, що 2023 рік стане роком нашої Перемоги. Це означає, що всі території нашої держави будуть звільнені від загарбника й ми почнемо відновлювати вільну Україну. Саме тому реінтеграція деокупованих територій є одним із пріоритетних завдань Уряду цього року. Ми вже маємо затверджений План дій для органів виконавчої та місцевої влади, і знаємо, як відбудувати звільнені населені пункти. Відновлення звільнених українських міст та сіл – фундамент нашого майбутнього», – наголосила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.