burger

У лікарні на звільненій Харківщині передано медичне обладнання

Опубліковано 5 Січня 2023 року, о 16:30

За координації Мінреінтеграції у Балаклійську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування прибуло медичне обладнання та медикаменти на загальну суму 1 мільйон гривень.

Лікарня, зокрема, отримала  два коагулятори, наркозно-дихальний апарат, два електрокардіографи та ліки.

Внаслідок окупації й мародерства з боку російської армії медзаклад залишився без важливого медичного обладнання.

Наразі у приміщенні проводиться капітальний ремонт, вже відкрито інфекційне відділення, і поступово лікарня відновлюватиме свою роботу.

Також надійшло сучасне обладнання в Ізюмську міську центральну лікарню. Медичний заклад отримав два електрохірургічних апарати, паровий стерилізатор і два електрокардіографи.

Допомога була закуплена та передана Благодійним фондом «Центр соціальних проектів майбутнього», який активно допомагає постраждалим громадам у межах проєкту «Центр допомоги під час війни».

«Дякуємо фонду за співпрацю та гуманітарне реагування! Завдяки новітньому обладнанню люди на деокупованій Харківщині отримали доступ до медицини, що допоможе їм повернутися до повноцінного життя і зберегти здоров’я!» – наголосив заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій – Уповноважений з питань ВПО Олексій Бородай.